Už jsem čtenář

18.06.2021 16:00

S dětmi z prvních tříd jsme se měli již koncem uplynulého roku zapojit do 13. ročníku projektu na podporu čtenářské gramotnosti Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka. Cílem projektu je rozvoj čtenářských návyků žáků již od prvního ročníku školní docházky.

Odměnou za úspěšné absolvování projektu je pro děti knížka pro prvňáčka, původní česká novinka, která byla napsána a ilustrována výhradně pro účastníky projektu a kterou nelze v běžné knihkupecké síti minimálně tři roky koupit. Ve školním roce 2020/2021 je to kniha spisovatelky Michaely Fišarové a ilustrátorky Anety Žabkové – První školní výlet.

Toto jubilejní desáté společné čtení u nás v knihovně a plnění rozličných úkolů bylo poznamenáno vládními nařízeními, kdy se v knihovně nesměly pořádat žádné akce. Na dvou besedách jsem se sešli až v červnu. Při první jsme se věnovali písmenkům, slabikám a slovům. Děti potom kreslily veselá písmenka po vzoru Ferdy Mravence. Druhá beseda byla zaměřená na psaní a úkolem napsat o prázdninách pohlednici jako když tiskne a ne tak jak ji naškrábala kočka v knížce Povídání o pejskovi a kočičce.

 

—————

Zpět